Cântec, joc şi voie bună, pe scena Palatului Cultural

   Doamnele şi domnişoarele din municipiul Lupeni sunt aşteptate în data de 5 martie, începând cu orele 17.00  la Palatul Cultural, pentru a participa la un regal de muzică populară.  Aflat la cea de-a III- a ediţie, protagoniştii sunt şi de această dată, Ansamblul folcloric Mesagerii Iubirii şi Şcoala de Artă din Petroşani, clasa de muzică populară, coordonată de Simona Ionaşc.

„Noutatea ediţiei o aduce faptul că,  întreg programul artistic, este, pe de-o parte, dedicat  tuturor celor care ne dau viaţă, mamelor,  şi pe de alta este închinat acestora prin repertoriul ales cu această tematică. Nu sunt uitate bineînţeles nici jienele noastre şi nici alte zone etnografice. Vor urca pe scenă  40 de dansatori din toate ciclurile şcolare: primar, gimnaziu, liceu şi şapte soliste ale ansamblului folcloric: Antonia Moraru, Roberta Maxer, Izabela Ianc din Uricani, Bianca  Androne, Antonia Petrea, Maria Râpă, Moldovan Andra din Lupeni pe care le veţi vedea şi jucând. O parte din aceste fetiţe se regăsesc şi în clasele de canto ale doamnei Simona Ionaşc un profesor de mare profesionalism, care îmbrăţişează cu drag de cântec şi copii, această meserie şi care se va prezenta în program şi cu alţi solişti surpriză din întreaga Vale a Jiului, toţi elevi ai Şcolii Populare de Artă din Petroşani din anii I, II, III”,  a ţinut să precizeze, coordonatorul de 14 ani al alsamblului reprezentantiv al municipiului Lupeni, Marianne Peptenaru.

Spectacolul este organizat de Primăria şi Consiliul Local al Municipiului Lupeni, la iniţiativa primarului  Marius Lucian Resmeriţă.

Va fi prezentat  profesorul Gheorghiţa Traicu. Este cadoul comunităţii pentru doamnele şi domnişoarele Lupeniului, în luna dedicată lor.    A.D.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: