Dr. Mihai – Gabriel Ivănescu – ,,Cetăţean de Onoare” al Municipiului Petroşani

    Se spune că psihiatria este arta care vorbeşte cu omul, cel mai greu este să-i întelegi gândurile, să-i determini suferinţa şi să-i oblojeşti, rănile, fizice şi sufleteşti.

Chiar dacă statisticile oficiale arată că 90% dintre români trec, la un moment dat, printr-o perioadă depresivă sau de anxietate, specialiştii în domeniu susţin că în rândul populaţiei persistă jena şi reţinerea de a recurge la suportul medical pe care îl poate oferi un medic psihiatru.

Psihiatria este o ramură a medicinei specializată în diagnosticare, tratament şi prevenire în sănătatea mintală, inclusiv în tulburările cauzate de consumul de substanţe. Tulburările psihice pot afecta majoritatea aspectelor din viaţa unei persoane, cum ar fi: activitatea fizică, comportamentul, emoţiile, gândurile, percepţia, relaţiile interpersonale, sexualitatea, activitatea profesională şi timpul liber. Aceste tulburări pot avea ca sursă o combinaţie de factori: biologici, psihologici şi sociali şi cum în Valea Jiului incidenţa bolilor psihice a cerscut datorită specificităţii zonei, aici au profesat cu succes unii dintre cei mai mari specialişti, cu o vastă experienţă în domeniu, dar şi  buni parteneri de dialog despre viaţă şi societate.

La iniţiativa a doi consilieri locali, Milu Vladislav şi Mihai Barbu, doctorului Mihail – Gabriel Ivănescu i se va conferi titlul de „Cetăţean de Onoare” al municipiului Petrşani. Un redutabil medic psihiatru, dr. Mihail-Gabriel Ivănescu a practicat cu succes actul medical în folosul întregii comunităţi a Văii Jiului, peste  40 de ani.

Născut în comuna Stoina judeţul Gorj, după finalizarea studiilor, a fost repartizat în comuna Tudor Vladimiresc şi mai târziu în comuna Zam. Din noiembrie 1977 şi-a desfăşurat activitatea în cadrul Spitalului de Urgenţă din Petroşani, coordonând cu succes secţia de psihiatrie a spitalului. Mulţi pacienţi din Valea Jiului i-au trecut pragul şi au beneficiat de sprijinul acestuia.

De-a lungul întregii activităţii  a participat la diferite cursuri de specializare, la congrese şi conferinţe interne şi internaţioale, acumulând o pregătire profesională desăvăşită şi o bogată experienţă în exercitarea actului medical. „Meritele şi calităţile sale de specialist în psihiatrie îi sunt recunoscute, fapt care-l recomandă pentru conferirea titlului de „Cetăţean de Onoare”, se arată în expunerea de motive a celor doi consilieri. (E.S.)

2 comments

  1. R.-D. Herciu spune:

    Buna ziua. 1997 am fost internat staționar in Spitalul de Psychiatrie in Petroșani. Doctorul Ivănescu ma tratat. De atunci am terminat studiu medicinei, m-am specializat in Psychiatrie, actual sunt medic primar psychiatru. Cred că am spus destul. @ Redacție: va rămân dator dacă i-l contactați pe de. Ivănescu, i-i citiți comentariul și i-i înaintați adresa mea de mail. Mulțumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: