”Gala Excelenţei Hunedorene” – ediţia a II-a

            Sala mare de la Teatrul de Artă din Deva a găzduit, marţi după – masă, un eveniment de excepţie pentru judeţul Hunedoara. În faţa unui public numeros, la Teatrul de Artă din Deva s-a desfăşurat cea de-a II-a ediţie a „Galei Excelenţei Hunedorene”. Cei mai buni sportivi ai judeţului pe anul 2017 au fost premiaţi cu sume de bani consistente.

Manifestarea a fost dedicată, şi în acest an, aşa cum îi spune şi numele, premierii elevilor hunedoreni cu rezultate foarte bune obţinute la Olimpiadele şcolare desfăşurate pe parcursul anului trecut, la diverse materii din programa didactică, precum şi a merituoşilor dascăli din judeţ care i-au pregătit. Cu acest prilej a fost organizată şi festivitatea de premiere pentru cei mai buni sportivi hunedoreni din 2017, cât şi a antrenorilor acestora, la disciplinele olimpice, cât şi la cele neolimpice.

La eveniment au fost prezenţi reprezentanţi ai organizatorilor evenimentului, dar şi alte oficialităţi, printre care amintim pe prefectul Fabius Kiszely, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara, Mircea Bobora, primarul municipiului Deva, Florin Oancea, inspectorul şcolar general Maria Ştefănie, directorul executiv al Direcţie Judeţene pentru Sport şi Tineret (DJST), Lorinc Szell, sau Mihai Panaitescu, directorul Teatrului de Artă din Deva, gazdă primitoare, ca de obicei, a evenimentului.

Au mai participat primari şi conducători de instituţii din judeţul Hunedoara, dar şi foşti mari sportivi, precum Marieta Ilcu Răileanu, campioană mondială de sală la săritura în înălţime sau Romolus Gabor, singurul fotbalist roman distins cu „Balonul de aur”, premiu care i s-a acordat după ce a fost desemnat cel mai jucător de la Campionatul Mondial de juniori din Australia 1981.

Oficialităţile care au luat cuvântul în cadrul manifestării de la Deva i-au felicitat, deopotrivă, pe elevi şi profesori, precum şi pe sportivi şi pe antrenori, pentru rezultatele obţinute, indiferent de domeniu, şi i-au asigurat de sprijinul lor pe viitor şi, totodată, şi-au exprimat speranţa că performanţele obţinute în 2017 se vor repeta, sau chiar vor fi mai numeroase, şi în perioada ce va urma.

Elevii merituoşi şi profesorii acestora, în număr de 55, precum şi cei 56 de sportivi şi antrenori cu performanţe deosebite obţinute anul trecut, au fost premiaţi, fiecare, de către CJ Hunedoara, cu suma de 500 de lei de persoană, valoarea totală a sumei oferite fiind de 28.000 de lei. În plus, DJST Hunedoara i-a premiat pe sportivi şi antrenori, cu o sumă în cuantum de 10.000 de lei.

Loredana JUGLEA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: